A gomba és a bulgur önmagában is nagyon klassz étel, így pedig, hogy az elkészítése során is csak egészséges alapanyagokat használtak, méltán kedvenceink egyike lett. A következő receptet Kiss Zsuzsanna küldte nekünk Sopronból.
Hozzávalók:
- Bulgur: olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, bulgur, só
- Rántott gomba: sampion gomba, bio liszt, tojás, zabpehely, olívaolaj
- Öntet: joghurt, fokhagyma, metélőhagyma
„A fokhagymát kevés olívaolajon megpirítom, hozzáadom a bulgurt. Másik edényben kétszer annyi vizet forralok amit sózok, majd leöntöm vele a bulgurt, fedőt teszek rá és hagyom, hogy az egész beszívja. Ettől lesz nagyon finom puha a köret.A gombát bepanírozom, de zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használunk, majd olívaolajban kirántjuk. Öntetként a joghurtot összekeverjük 1 zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával, amibe ízlés szerint tehetünk sót, borsot.”
Fotó és recept: Kiss Zsuzsanna, Sopron. Köszönjük!