Egészségben - Betegségben

Asztma, COPD és tüdőrák – ezek a természetes módszerek segíthetnek

 

Európában Magyarország sajnos évek óta az élen jár a tüdőrák okozta halálozási számok tekintetében. A tüdő másik két súlyos betegsége a COPD és az asztma – több ezer ember fájdalmas halálának okozói.

 

A tüdőrák kialakulása legnagyobb részt a dohányzáshoz köthető, akik nemcsak magukat veszélyeztetik a betegséggel, hanem azokat is, akik mellett a cigarettát szívják. Egy egész könyvet lehetne írni káros hatásairól, így nem is mennék bele a részletekbe: ha valaki, én tudom, milyen nehéz megszabadulni tőle. De ez is egy döntés. A Te döntésed.
Tüdőrák esetén a brokkoli csodás összetevőinek köszönhetően segíthet csökkenteni az áttétek terjedését, így ezt, valamint a többi keresztes virágú zöldséget is naponta érdemes fogyasztani.
A kurkuma, mint csoda fűszernövényünk a gyógyító ételek között is szerepel, nem hiába: akadályozhatja a tumorok kialakulását és terjedését, továbbá segíthet megelőzni a dohányzás okozta károsodásokat is.

 

Az asztma a gyerekek egyik leggyakoribb krónikus megbetegedése

 

A köhögés, légszomj, fulladás, sípoló tüdő borzalmas mindennapokat okoz a beteg felnőttek és gyermekek életében egyaránt. Mint asztmás gyermeket nevelő anyuka, 54 különböző külföldi kutatást olvastam végig a táplálkozás-asztma kapcsolatában. Legjelentősebb közülük itt is a zöldség és gyümölcs adagok megemelése volt, valamint a hús- tej és tojás csökkentése az étrendben. Azoknál a betegeknél, akik napi 8 adag zöldséget és gyümölcsöt ettek, felére csökkent az asztmás rohamok száma. Azok a betegek pedig, akik átváltottak a szinte teljes növényi étrendre, egy éven belül 85%-os javulás mutatkozott az állapotukban.

 

A COPD több embert érint, mint ahányan tudnak róla

 

Bár gyógyíthatatlan betegségként könyvelték el, az egészséges étrenddel sokat lehet tenni az állapot javításán. Amerikai kutató – orvosok COPD-s betegeknél a tízórait, uzsonnát és vacsorát zöldség-gyümölcsre cserélték (és természetesen az ebéd sem dödölle volt csülökkel) az eredmények pedig pont azt hozták, amit vártak tőle: a betegek tüdőfunkciói nemcsak hogy nem romlottak, de néhányuknál még javultak is. Természetesen a rendszeres testmozgás és a sok folyadék ( víz + a cukor nélküli tea) is elengedhetetlen szerepet kaptak.

Bármelyik tüdőbetegség is érint minket, a helyes táplálkozással, életmóddal és rendszeres testmozgással sokat javíthatunk egészségi állapotunkon. #eztbekaphatod

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)