Ha karácsony, akkor mézeskalács. És ahj, de mennyiféle recept közül válogathatunk már! Megannyi kipróbált és elfogyasztott mézeskalács közül mi most bizton állítjuk: megtaláltuk a tökéletes, egészségesebb, azonnal puha, fehércukor nélküli változatot!
Hozzávalók
- 0,5 kg Dia Wellness CH Mínusz liszt (vagy bármilyen egészséges változatú lisztet használhatsz)
- 20 dkg házi méz
- 12 dkg vaj
- 2 db M-es tojás
- 0,5 dl víz
- 1 dkg szódabikarbóna
- 2 dkg mézeskalács fűszerkeverék (de a fűszereket külön-külön is összeválogathatjuk ízlés szerint)
Az azonnal puha, cukormentes karácsonyi mézeskalács elkészítése
A lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket tálba tesszük és összekeverjük. A közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a vajat. A mézet felmelegítjük és hozzáöntjük. Egy fakanállal összekeverjük, míg eggyé válik. Utána hozzáadunk egy tojást és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk (nem áll össze egyből, gyurmázzuk csak türelmesen.)
Az összegyúrt mézeskalács tésztát két egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen mindegyiket kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőlük, majd felverjük a másik tojást, és megkenjük vele a tetejét. A kiszúrt mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük, és fogyasztható is az azonnal puha, cukormentes mézeskalácsunk.
Az eredeti receptet a cukormentes-edessegek.hu oldalon találtuk, amit jó szívvel ajánlunk Neked is, hiszen számos remek receptet találhatsz még ott, többek között a cukormentes máz receptjét is.
(Ha valakinek nem elég édes, nyugodtan tehet bele még egy kis mézet.)
És ezt kóstoltad már? ↓
Cukor és tojás nélkül – egy tökéletes zabpelyhes csokis brownie