Íme, egy tökéletes, csupa jó hozzávalókból készült vasárnapi ebéd recept!
Cukkini fasírt:
50 dkg cukkini
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 ek zabpehely liszt
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 ek zabpehely vagy zabkorpa (zsemlemorzsa helyett)
só, bors ízlés szerint és az olívaolaj a sütéshez
A cukkinit lereszeled, sózod és állni hagyod. Addig a fokhagymát a nyomón áttöröd, a hagymát apróra vágod, és összekevered a többi hozzávalóval, amit végül a levéből kinyomkodott cukkinihez adsz. Vékony kis pogácsákat formázva a forró olívaolajban kisütöd, amit papírtörlőre szedsz ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Fokhagymás öntet:
2 gerezd fokhagyma
Natúr joghurt
kevés tengeri só
A fokhagymát a nyomón szintén áttöröd és egy csipet sóval a natúr joghurthoz adod. Ha szereted, tehetsz hozzá nyugodtan zöld-fűszert, borsot vagy amit csak akarsz.
A jázmin rizst megfőzöd a leírása szerint és kész is vagy.
Ezeket egyben tálalva – egy kis zöldséggel, mondjuk uborkával és paradicsommal megspékelve – valami egészen pompás és laktató ebédet fogsz kapni.