Egészségben - Betegségben

Egészségesen is imádjuk: a banános csokis muffin

 

Vagyunk úgy, hogy ránk tör a vágy valami extra csokiban tocsogó, édes ízben úszkáló full habos nyalánkság után… na, ez a recept pont nem ilyen sütiről szól, hanem a banános-csokis muffinról, ráadásul annak is egy egészségesebb változatáról… és még így is túlszárnyalja azt a bizonyos csupa-csokit…

Hozzávalók:

150 g bio zabliszt
50 g zabpehely
100 ml olíva olaj
3 banán
3 tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek méz
1 kk szódabikarbóna

Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet és a szódabikarbónát, majd külön tálban az olajat, a tojásokat, a pépesített banánt, kakaót és mézet. A kettőt vegyítjük és robotgéppel simára keverjük. Muffin formába kanalazva előmelegített sütőben (200 fok) 20 perc alatt készre sütjük.

Bónusz: tetejét megkenhetjük a következő 4 perc alatt elkészíthető finomsággal: 50g termelői vaj, 2ek kakaópor, kevés kávé ( negyed csésze ) 3-4 ek méz, amiket összeadva habverővel habosítunk.
A kész muffinok tetejét megkenjük vele, amire morzsolt mogyorót, mandulát vagy bármilyen más magvakat szórhatunk.


Óriási kérdés, hogy vajon a süti szépsége az egyszerűségében, gyorsaságában vagy a finomságában rejlik… De, talán ez nem is számít: így szeretjük, ahogy van.

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)