Egészségben - Betegségben

Ha nem eszik eleget ebből a hat ételből, az szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet

 

 

A McMaster Egyetem és a Population Research Health Institute (PHRI) Hamilton Health Sciences kutatói által vezetett tanulmány megállapította, hogy a hat kulcsfontosságú élelmiszer kombinációjának elégtelen elfogyasztása a szív- és érrendszeri megbetegedések (CVD) magasabb kockázatával jár felnőtteknél.

 

A gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, diófélék, halak és teljes zsírtartalmú tejtermékek fogyasztása kulcsfontosságú a szív- és érrendszeri betegségek, köztük a szívinfarktus és a szélütés kockázatának csökkentésében. A tanulmány azt is megállapította, hogy az egészséges táplálkozás többféle módon is megvalósítható, például mérsékelt mennyiségű teljes kiőrlésű gabonából vagy feldolgozatlan húsokból.

 

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint 2019-ben közel 18 millió ember halt meg szív- és érrendszeri betegségekben, ami a globális halálozások 32 százaléka.

 

E halálesetek 85 százaléka szívroham és szélütés miatt következett be. A PHRI kutatói és globális munkatársaik 80 ország 245 000 emberének adatait elemezték több tanulmányból. Az eredményeket július 6-án tették közzé a European Heart Journalban .

 

A PURE Healthy Diet Score átlagos napi bevitelből a következőket javasolja: Gyümölcsök 2-3 adagban; zöldségek két-három adagban; dió egy adagban; és tejterméket két adagban. Magában foglalja a heti három-négy adag hüvelyes és a heti két-három adag halat is. A lehetséges helyettesítők között szerepelt a teljes kiőrlésű gabonák napi egy adagban.

Ennek az elemzésnek nem volt külön finanszírozása, bár minden olyan tanulmányt, amely adatokat szolgáltatott, külön finanszíroztak, és 25 éven keresztül végezték el – írja a sciencedaily.com oldalán. A teljes cikk IDE KATTINTVA elérhető.

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)