Egészségben - Betegségben

Házi fokhagymaleves recept: sokan természetes antibiotikumként ismerik és készítik

Rajongom a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételekért, ahol nincs kecmec és pepecselés. De a fokhagymalevest nemcsak ezért lehet szeretni: karakteres ízvilága mellett nagyon jó hatással van az egészségünkre is. Kiválóan erősíti az immunrendszert, antibakteriális és antivirális hatása miatt pedig egyes helyeken „ természetes antibiotikumnak” is nevezik.

 

Recept:

5 – 6 fokhagyma
2 nagy vöröshagyma
2 – 3 burgonya
zöldség alaplé
kevés olíva olaj
petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, kevés tengeri só és őrölt bors
(igény esetén házi tejföl vagy tejszín)

 

A hagymákat apróra vágjuk és kevés olíva olajon megdinszteljük, majd a zöldség alaplével felöntjük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott burgonyát, a fűszereket, és kis lángon addig főzzük, míg puha nem lesz. Ha kész, az egészet turmixoljuk. Aki krémesebben szereti, az adhat hozzá még házi tejfölt vagy tejszínt.

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)