A palacsinta a legtöbb embert leveszi a lábáról… ha pedig az még egészséges alapanyagokból is készül, akkor teljesen megérdemelt helye van a konyhaasztalon. Szakos Kristóf receptjét osztjuk meg Veletek.
Hozzávalók:
30 g zabpehely
3 deci kókusztej
1,5 kanál fahéj
2 tojás
1-2 banán
Díszítésnek: dió, áfonya, banán, kókuszreszelék, lekvár ( ízlés szerint )
„A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A zabpelyhet a tejben kb. 20 percig áztatom. Hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a fahéjat, az összepasszított banánt, majd a felvert tojásfehérjét is. Az egészet turmixgépbe teszem és simára turmixolom. Kevés olajon az apró palacsinta formákat pár perc alatt – mindkét oldalán – megsütöm. Házi lekvárral tálalom és gyümölcsökkel, magvakkal, kókuszreszelékkel díszítem.”
Fotó és recept: Szakos Kristóf, Zalaegerszeg. Köszönjük!



