Ez a gyorsan összedobható ebéd vagy vacsi nemcsak fantasztikusan finom, hanem egészséges is. A növényi hozzávalók és a nyers avokádó valami elképesztően különleges ízt kölcsönöz az ételnek: mindenképpen próbáljátok ki, biztosan nem fogtok benne csalódni!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
80 g bulgur
100 g kukorica
100 g bab
350 ml zöldség alaplé
1 avokádó
Fűszerek: 1 kiskanál csili, bors, só, kömény
Olívaolaj
Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bulgurt, a babot, a kukoricát és a paradicsomot, majd 1-2 perc után az alaplevet is. Fűszerezzük, majd lefedve közepes lángon 17-21 perc alatt puhára főzzük. Az avokádót apróra vágjuk és még a forró, de már elkészült ételhez keverjük.