A gyümölcsleves minden évszakban kiváló választás, de tavasztól őszig az igazi! Az áfonya pedig rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, és még ráadásul nagyon finom is.
Hozzávalók:
1/2 kg áfonya
4 ek. méz
2 tk. szegfűszeg
2 fahéj rúd
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
200 ml tejszín
csipet só
1 liter vízbe beletesszük a mézet és egy csipet sót, majd ebben megfőzzük a gézbe kötött (vagy teatojásba rakott) szegfűszeget és fahéjat. Amikor teaszínű lesz, kiszedjük a fűszereket, majd a tejszínnel, liszttel és egy kis vízzel készített habarással besűrítjük.
Forraljuk, majd a leturmixolt áfonyát hozzáadjuk. (És persze hagyunk az áfonyából egy kicsit a levesbe is, amit lehet még erdei gyümölccsel is tálalni.)