Egészségben - Betegségben

Áfonyás gyümölcsleves

 

A gyümölcsleves minden évszakban kiváló választás, de tavasztól őszig az igazi! Az áfonya pedig rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, és még ráadásul nagyon finom is.

Hozzávalók:

1/2 kg áfonya

4 ek. méz

2 tk. szegfűszeg

2 fahéj rúd

2 ek. teljes kiőrlésű liszt

200 ml tejszín

csipet só

 

1 liter vízbe beletesszük a mézet és egy csipet sót, majd ebben megfőzzük a gézbe kötött (vagy teatojásba rakott) szegfűszeget és fahéjat. Amikor teaszínű lesz, kiszedjük a fűszereket, majd a tejszínnel, liszttel és egy kis vízzel készített habarással besűrítjük.

Forraljuk, majd a leturmixolt áfonyát hozzáadjuk. (És persze hagyunk az áfonyából egy kicsit a levesbe is, amit lehet még erdei gyümölccsel is tálalni.)

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)