Egészségben - Betegségben

Tökéletes választás a tejszín nélküli brokkoli krémleves

 

Sokan főzőtejszínnel készítik a krémleveseket, azonban nem kell mindig a megszokott verzióhoz ragaszkodni: önmagával is tökéletesen lehet sűríteni. Így pedig egy fantasztikus, egészséges brokkoli krémlevest készíthetünk.

 

Hozzávalók:

1 brokkoli

2 burgonya

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

Alaplé vagy víz

Fűszerek: só, bors, petrezselyem, szerecsendió

 

Először a burgonyákat apróra vágjuk és megfőzzük. Egy fazékban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és tovább pirítjuk. Beletesszük a rózsáira szedett, feldarabolt brokkolit, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. (Nem kell sok idő neki.) Ezt a krumplival együtt botmixerrel pürésítjük.

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)