Sokan főzőtejszínnel készítik a krémleveseket, azonban nem kell mindig a megszokott verzióhoz ragaszkodni: önmagával is tökéletesen lehet sűríteni. Így pedig egy fantasztikus, egészséges brokkoli krémlevest készíthetünk.
Hozzávalók:
1 brokkoli
2 burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Alaplé vagy víz
Fűszerek: só, bors, petrezselyem, szerecsendió
Először a burgonyákat apróra vágjuk és megfőzzük. Egy fazékban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és tovább pirítjuk. Beletesszük a rózsáira szedett, feldarabolt brokkolit, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. (Nem kell sok idő neki.) Ezt a krumplival együtt botmixerrel pürésítjük.