Egészségben - Betegségben

Így készül az arab zöldséglepény

Hozzávalók:

4 db cukkini
4 gomba
4 tojás
1 lilahagyma
2 paradicsom (ízlés szerint paprika is)
2 ek. Liszt (öko gazdaságból származó)
só, bors, bazsalikom, olíva olaj

 

Az elkészítése nagyon egyszerű. A zöldségeket apróra vágjuk, összekeverjük a tojással és a liszttel, fűszerezzük, majd kis lepényeket formázva kevés olíva olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fokhagymás joghurtba mártogatva igazán könnyű ebéd vagy esti különlegesség.

És hogy mi a legjobb benne? Az, hogy a zöldségeket a saját ízlésed szerint variálhatod! Tehetsz hozzá, de akár el is vehetsz belőle. Nyugodtan formáld a saját ízvilágodra a lepényt; annyi hogy nem arabnak hívjuk majd, hanem Horváth zöldséglepénynek; vagy legyen Tóth zöldséglepény. Végül is, mindenkinek jár egy saját recept, nem igaz?

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)