Egészségben - Betegségben

A kínai orvostudomány nem ment meg a haláltól, de meghosszabbítja az életed

 

A kínai orvostudomány nem ment meg a haláltól, de meghosszabbítja az életed, tanácsaival erősíti az államot és a népeket – írják egy régi kínai kódexben. Nem véletlenül. Hiszen orvoslásuk együtt jár egy különleges gondolkodásmóddal, amely az embert az őt körülvevő világ szerves részének, elválaszthatatlan alkotóelemének tartja.

A kínai gyógyászat régen is az egész szervezet erősítésére törekedett és nagy hangsúlyt helyezett a betegségek megelőzésére, ezért legfőképp diétát, masszázst, vízkúrát és gyógytornát alkalmaztak. Különös figyelmet fordítottak a táplálkozásukra is, mivel úgy gondolták, hogy a betegség a szájon keresztül hatol be a szervezetünkbe.

Gyógyszernek leginkább a ginszenggyökeret használták, de „gyógyszerkincseik” között szerepeltek különféle citrusfélék, rebarbara, bambuszrügy, teacserje és a fák gyantái is.

 

A kínai orvosok szerint a betegség a felborult energiaegyensúly következménye

Ennek az eredete pedig a világmindenségben vagy magában az emberben keresendő. Amikor pedig felállították a diagnózist, – aminek szintén nagy jelentőséget tulajdonítottak – megkezdték az energiazavarok kezelését. De nem akárhogyan…

 

A kínai gyógyítás 4 fontos, elválaszthatatlan egységből állt

A gyógyításban egy egész terápiás eszköztár állt a rendelkezésükre, amely 4, pontos rangsort követő skálát tartalmazott.

Az első, a lélek kezelése, mely során a beteg tudomására hozták, hogy milyen energiaszabálytalanság áll fenn nála, és az milyen eredetű.
A második skála a táplálkozás. A szabálytalanság, az évszak és az ember tevékenységével összhangban lévő étrendet állított össze az orvos betegének.
A gyógyítás harmadik fázisát a kínai gyógyszerek alkotják, míg a negyedik skálát az akupunktúra során alkalmazott tűk, melyek célja, hogy az ember energiáit újra összhangba hozzák.

 

 

Forrás: Tudás Fája

Facebook

Ha Te is utálod a felugró ablakokat, nyomj egy oldal LIKE-ot! Köszi ;)